Nieuwsbrief maart 2022

Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

WielerToerClub Glasstad Leerdam

Nieuwsbrief Nr.22

Van de Voorzitter

Beste Wielervrienden,

Het voorjaar is aangebroken en als ik vanachter mijn laptop naar buiten kijk staat er al de hele dag een heerlijk zonnetje boven de polder. Daar wordt ik vrolijk van. Ja, ik werk nog steeds grotendeels thuis. De ene fietser na de andere komt voorbij en het lijkt of het leven gaat zoals het altijd gegaan is. Niets is echter minder waar. Ruim twee jaar hebben we te maken gehad met corona en heeft dit akelige virus diepe sporen getrokken in ons sociale leven. Velen van ons hebben thuis gewerkt, daardoor veel minder bewogen dan goed voor ons  is en de routine om te sporten wellicht wat verloren. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf. Mooi om te zien dat de corona regels nu zijn losgelaten en  in het weekeinde van 27 maart de zomertijd ingaat. Vanaf dat moment kunnen we gelukkig weer onbeperkt met elkaar op de dinsdag en donderdagavond gaan toeren. Onlangs hebben de wegkapiteins een opfriscursus gehad en op 3 april staat onze openingsrit op het programma. Zij zijn er klaar voor en ongelofelijk fijn dat zij zich in willen zetten voor onze club. Ik wens jullie allemaal hele fijne maar vooral ook veilige fietskilometers toe, dat de coronakilo’s smelten als sneeuw voor de zon  en hoop jullie te treffen op een van onze mooie  ritten. Nog één ding, let op elkaar… samen uit is samen thuis en het plezier in het fietsen staat op 1.

Cees Taal, voorzitter WTC Glasstad Leerdam

Openingsrit – Zondag 3 AprilZondag 3 april is de openingsrit van het seizoen van WTC Glasstad Leerdam. Het is een rit voor alle leden, voor de mensen die hun fiets voor het eerst uit de schuur halen na de winter en voor de leden die gewoon doorgefietst zijn deze winter op racefiets of mountainbike. Er zijn namelijk 3 afstanden met gezamenlijk koffie tijdens de rit:

– 50 kilometer (rustig tempo)
– 75 kilometer (circa 28 per uur)
– 100 kilometer (circa 30-31 per uur)

De groepen rijden andere routes, maar we zullen samen koffie drinken bij de Stapelbakker in Beesd. Elke groep krijgt minimaal 1 wegkapitein mee. Na afloop is er gelegenheid tot koffie en fietsplannen bij de Beren aan het water !

Verzamelen om 09:00 aan de Lingedijk in Leerdam (parkeerplaats). Graag allemaal de clubkleding aan !

Wat: Seizoensopeningsrit
Waar: Lingedijk, leerdam
Wanneer: Zondag 3 april van 09:00 tot 13:00

NK TegenwindfietsenAl jaren wilde ik meedoen aan het NK Tegenwind Fietsen. 8,5 km over de stormvloedkering bij minimaal windkracht 7 op een standaard gazelle met terugtrap rem. Waarom? Omdat het kan! 

Woensdag 2 februari verscheen de kreet ineens in m’n timeline op facebook. “We kriehen sturm” Dat is ongeveer net zoiets als “it gaet on” voor de elfstedentocht. En wat een geluk storm op zondag. Ik heb al jaren wat kennissen en fietsclub genoten gek lopen maken om een keer mee te doen.  Eerste vraag is dan altijd wanneer is dat dan? Ja dat weet dus niemand, maar als de omstandigheden goed zijn moet je gaan. Stap 1:  mezelf ingeschreven bij de teams, stap 2: bellen wie er mee wil. Dat was snel geregeld. Herrold, Guido en Marcus (een studievriend van me).

Op Zondag om 13:05 zouden we als team van start gaan. Verzamelen op Neeltje Jans, van daar uit met nog zo’n 50 andere enthousiastelingen in de bus naar de kant van Schouwen. Daar wordt je uit de bus gestuurd, zoek een fiets uit, stel maar af op hoogte en vervolgens werden wij direct naar het startpodium gestuurd. Nog eem halve minuut dan moeten jullie starten. In de bus nog een hele tactiek afgesproken, wie gaat er eerst op kop, hoelang, welke volgorde etc. 

3,2,1, start…. En vanaf dat moment chaos, paniek. Eerste minuut zijn we alle 4 bezig om uit te vinden hoe je op de fiets blijft zitten en niet de vangrail inwaait. Vervolgens blijkt onze complete ploeg al uit elkaar geslagen te zijn. Direct op je maximale hartslag, zonder warming up, gaan! Na 500 meter komen we weer een beetje bij elkaar in de buurt en beginnen we voorzichtig elkaars wiel proberen te vinden. Te dicht op elkaar kan niet want de windvlagen zorgen ervoor dat je voorganger zomaar 1 meter naar links zwiept. Ondertussen worden we door de ploeg die 1 minuut na ons starte al voorbij gespeerd, dat ziet er eigenlijk best sterk uit.

Maar we leren snel, komen steeds iets meer bij elkaar in het wiel en van het elkaar afwisselen vinden we snel de praktische invulling. Herrold is gemaakt om tegen de wind in te fietsen, wat een tempo heeft die er in. Ook Guido weet  aardig z’n kopbeurten te doen. Ikzelf probeer het dapper, maar merk dat ik hier toch echt niet voor gemaakt ben, te licht. Hier tellen watts / kg niet, maar gaat het om puur vermogen en massa. Marcus is vooral in gevecht met z’n Zuidwester  waar we ons alle 4 voor de gelegenheid mee hadden uitgedost. 35 minuten later komen we over de finish. Compleet uitgewoond, buiten adem, maar wat een voldoening! Verbazing WTF was dit?  Nou iets wat je gewoon ooit gedaan moet hebben. De essentie van fietsen. Een ontzettend leuk, ludiek georganiseerd evenement. Een ervaring die je nooit meer vergeet en mooi verhaal blijft. We hebben alle 4 ontzettend genoten, gelachen, afgezien en vooral onszelf niet te serieus genomen.

Ik kan het iedereen een keer aanraden, volg op facebook of instagram “NK TEGENWINDFIETSEN”. En als je de aankondiging “WE KRIEHEN STURM” ziet… twijfel geen moment en schrijf je in!

Jaarkalender 2022 WTC Glasstad Leerdam

April
Datum Zondag 3 april – Voor alle leden
Activiteit Openingsrit met de hele club
Datum Maandag 18 april
Activiteit Arno Wallaard memorial – Toertocht met de club 60 of 100 km
Datum Vrijdag 22 april
Activiteit Ledenvergadering + Voorjaarsborrel
Mei
Datum Zaterdag / Zondag in Mei (nader te bepalen)
Activiteit Limburg rit
Juni
Datum Zondag 19 juni
Activiteit Ronde van Nijmegen (gezamenlijke deelname)
Datum Dinsdagavond 21 juni
Activiteit Langste dagrit
Juli
Datum Zaterdag 2 juli
Activiteit Club BBQ
September
Datum Eind September
Activiteit Mountainbike Clinic
Oktober
Datum Zaterdag 1 oktober
Activiteit Koeienvlaaien-koppeltijdrit Noordeloos
Datum Oktober
Activiteit Bart Brentjens challenge (mtb)
November
Datum Zaterdag 7 november
Activiteit Herfstborrel + ALV

Verder hebben we de volgende activiteiten nog op de planning staan maar hiervoor ontvangen jullie t.z.t. nadere informatie als er een datum geprikt is.

Voorjaar/zomer:

  • Technische en/of trainingsclinic
  • Dag fietsen in de heuvels

Herfst/winter:

  • Mountainbikeclinic
  • Herfstborrel
  • Baanwielrenclinic
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2022 WTC GlasstadLeerdam, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences

Email Marketing Powered by Mailchimp