Nieuwsbrief april 2021

WielerToerClub Glasstad Leerdam

Nieuwsbrief Nr.20

Van de Voorzitter

Beste Wielervrienden,

“Wat een bijzonder jaar hebben we achter de rug”, is volgens mij  de meest uitgesproken zin van de laatste tijd. En er is helaas niets aan gelogen. We zijn nog niet  van de corona af en voorlopig zullen we ons nog aan de landelijke RIVM maatregelen moeten houden. Onze club houdt zich aan de richtlijnen van de NTFU. Dat betekent dat er onder de verantwoordelijkheid van de club voorlopig alleen maar solo of in duo’s gefietst wordt. Het is even niet anders maar ik hoop dat we richting de zomer wat meer vrijheid gaan krijgen. Goed om te zien op Strava dat sommige diehards gedurende de winter gewoon doorgetraind hebben. Complimenten daarvoor. Dat geldt echter niet voor iedereen waar ik mijzelf ook toe reken. Dat betekent dat als we straks weer in clubverband kunnen gaan trainen veel leden van begin af aan hun conditie zullen moeten gaan opbouwen.

De wekelijkse groep met een gemiddelde snelheid en rustig tempo zal dan de nodige aandacht krijgen zodat iedereen ook in de gelegenheid is om goed aan te haken. Wijn denken dat dit belangrijk is. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om sponsors voor de wielerkleding te vinden en geweldig om te melden dat dit is gelukt. Verderop in de nieuwsbrief kun je lezen hoe e.e.a. in het werk gaat met betrekking tot het bestellen van nieuwe kleding. Er is overigens een nieuw ontwerp gemaakt waar ik zelf erg tevreden over ben maar oordeel zelf. Namens het bestuur kan ik jullie melden dat we er erg naar uitzien elkaar weer te kunnen treffen op de fiets en onder het genot van een bakkie koffie bij te kunnen kletsen. Ik wens jullie een fijn fietsseizoen toe en tot zo snel mogelijk.

Cees Taal, voorzitter WTC Glasstad Leerdam

Nieuwe Kleding

We zijn blij dat we weer voldoende sponsoren hebben kunnen vinden om nieuwe clubkleding met korting aan te kunnen bieden. Onze bekende sponsoren Den Breejen Tweewielers, Interfoot, Partyverhuur Leerdam en Hoveniersbedrijf Puper, zijn bereid om zich nog drie jaar aan onze club te verbinden, waar we ze natuurlijk heel dankbaar voor zijn. Verder hebben we de volgende nieuwe sponsoren: Kwadraat Bouw, Michelin, Domino’s pizza, van Klinken vakschilders en Veens kozijnen.

Als extra voordeel krijg je bij Den Breejen Tweewielers op vertoon van je ledenpas 10 % korting op racefietsen en mountainbikes en Race- en MTB onderdelen/accessoires. Van Domino’s pizza krijgt ieder lid een vip card waarmee je met korting pizza’s kunt bestellen.

De nieuwe kleding is van het merk Bioracer en het ontwerp is vernieuwd. Bioracer gaat een website optuigen speciaal voor onze club. Binnenkort krijgen jullie een email met daarin een inlogcode om zelf in te loggen bij Bioracer. Er worden verschillende kledingstukken (met clubkorting) aangeboden waaruit je een keus kan maken. Vóór 1 mei moet iedereen besteld hebben en dan gaat de webshop dicht. Vijf tot zes weken later is de kleding gereed. Alle leden zijn verplicht om een zomerset (shirt + korte broek) te bestellen. Deze kunnen we dankzij de sponsoren met een mooie korting aanbieden. Je hebt de keus uit een reguliere set voor € 35,- en een set met Luxe Epic broek voor € 50,-.

Vanwege corona, kunnen we nu geen pasmoment plannen maar op de site van Bioracer staat een maattabel en we hebben als bestuursleden de kleding gepast dus daar kan eventueel ook mee vergeleken worden t.o.v. de oude kleding van Rogelli.

Als de kleding gereed is, krijgen jullie te horen waar je het op kan halen. Als de coronaregels het toelaten en de winkels weer open mogen, zal dit  wellicht bij Den Breejen Tweewielers zijn.

WIELERBINGO – Spring op je fiets en win mooie prijzen

Er is inmiddels een jaar voorbij zonder clubactiviteiten. Hoewel veel leden alleen of in twee- of drietallen fietsen, zien we ook dat een aantal leden weinig fietst. Het is soms ook lastig om in je eentje te beginnen, zonder je fietsmaatjes en wellicht ook zonder doel. Om toch een kleine uitdaging te bieden en om een beetje een clubgevoel vast te houden organiseren we in april de FIETSBINGO.

Wat is de FIETSBINGO ? Hieronder is de bingokaart te vinden die hierbij gebruikt wordt, met daarop bijvoorbeeld ‘Rondje rond de Kerk’  of ‘Tegendraads ‘ Als je die hebt uitgevoerd en dat kunt aantonen met Strava en/of een foto dan kun je dit vakje doorstrepen. Zo ga je de hele kaart af.

Bij Elke bingo horen natuurlijk mooie prijzen. De 1e 5 deelnemers die de hele kaart vol hebben krijgen een mooie prijs. Alle prijzen hebben natuurlijk iets met de fiets te maken. Stuur je BINGO in de groepsapp van de WTC. De ‘bewijzen’ kunnen dan via de mail verzonden worden aan WTCGlasstadleerdam@gmail.com

De (online) wereld van indoor fietsen – Ype Poortinga

De (online) wereld van indoor fietsen-Ype Poortinga

Zwiften, Tacx’en, TrainerRoad, Sufferfest, je hebt er de laatste jaren ongetwijfeld al iets over gehoord of gezien. De wereld van het binnenfietsen is booming, fietstrainers zijn de laatste jaren structureel uitverkocht en de lockdowns hebben daar het nodige aan bijgedragen. Wat is de aantrekkingskracht van dat binnenfietsen? Is het een hype of voegt het iets toe aan onze hobby?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ben verslaafd aan wielrennen. De zomer kan mij niet lang genoeg duren en de dag dat de wintertijd in gaat is zo’n beetje het dieptepunt van mijn jaar. Door de regen fietsen lukt met tegenzin nog wel en harde wind word je alleen maar sterker van, maar s’avonds in het donker, koud en alleen heeft niet mijn voorkeur. Ik moest opzoek naar een alternatief en kocht daarom zo’n 5 jaar geleden mijn eerste fietstrainer, een Tacx Vortex. Met frisse tegenzin ging ik deze uitdaging aan, maar Zwift stond nog in de kinderschoenen, ik had nog geen plaats voor een ‘vaste setup’ en het binnenfietsen leverde nog de nodige pijntjes op door de statische fietshouding die je binnen hebt. Conclusie; de trainer belande op zolder en ik heb er jaren niet meer naar omgekeken.

Omdat ik het fietsen steeds leuker begon te vinden, m’n conditie graag wilde verbeteren voor de gestelde doelen en de wereld van indoor training niet stil stond, heb ik me er 2 jaar geleden toch opnieuw  aan gewaagd door te investeren in een betere setup, een Tacx Neo in combinatie met een degelijke ventilator en vaste plek waar de trainer de winter kon blijven staan. Het vrij rondrijden in de wereld van Zwift was een tikkeltje saai en ik besloot daarom een gericht trainingsprogramma met TrainerRoad te volgen. Ca. 12 weken lang 3 workouts per week waarbij alles draait om het verbeteren van je FTP (maximale vermogen dat je een uur lang vol kunt houden). Vergelijk dit met een uurtje spinning volledig aangepast op jouw niveau en zonder eerst naar de sportschool te gaan op een afgesproken tijdstip. Qua gebruiksgemak en progressie ideaal, maar soms nog steeds een beetje saai door het gebrek aan interactie.

Op een dag kwam een collega en tevens wielrenner naar me toe die ook net een Tacx gekocht had. Het leek hem leuk om die avond samen een race te rijden. Samen met nog een aantal vrienden stonden we aan de start van de Zwift Nederland race, een Facebook groep met Nederlanders/Belgen die iedere di/wo/do/za events organiseren waaronder een woensdagavond competitie op verschillende niveaus. Vanaf de start was dit een uur lang volle bak koers en één voor één vielen ze af tot dat er een mooie groep ontstond. De drang om aan te blijven haken bij een groepje van jouw niveau of net iets daarboven zorgde bij mij voor de ‘klik’ waarom mensen Zwift zo leuk vinden. Het uurtje vloog voorbij en een maand later fietste ik al een categorie hoger en deed ik al mijn best om de vaste concurrenten die ik tijdens eerdere races leerde kennen probeerde te flikken. Een nieuwe verslaving was geboren en ik had weer iets om tijdens de wintermaanden naar uit te kijken. Het leukste hier aan is; je hoeft helemaal niet de beste te zijn of te winnen om plezier te hebben. Ook niet ieder event hoeft een wedstrijd te zijn. Je kunt je ook gewoon inschrijven op een tourrit over de Alpe du Zwift, een groepsrit op een bepaald tempo, een groepsworkout of meetup samen met vrienden en is er voor ieder wat wils. Inmiddels heb ik al de nodige WTC’ers online gespot.

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt; een paar tips:

  • Een ‘Smart’ setup bestaat uit een trainer, ventilator, zweetmat, ANT+ ontvanger, laptop met Zwift of ander abonnement (a €14.99 per maand, maandelijks opzegbaar)
  • Prijzen voor een trainer variëren van ongeveer €400 voor een instap wheel-on model, €600-800 voor een degelijk direct-drive model wat aan te raden is voor de frequente gebruikers en €1.200 voor de topmodellen. De meeste value for money zit in de middelste categorie.
  • Trainers zijn door de grote vraag slecht leverbaar. Verwacht dat je van oktober-februari 1-2 maanden levertijd hebt. In de zomer heb je meer kans. Onze sponsor Den Breejen verkoopt ook smarttrainers, ga daar eens informeren als je belangstelling hebt.
  • De tweedehands markt is regelmatig nog duurder dan nieuwe modellen. Dat maakt het ook laagdrempelig om een keer uit te proberen (je bent hem zo weer kwijt als je het niets vindt)

 

Jaarkalender WTC Glasstad Leerdam

April
Geen activiteiten
Mei
Datum Zondag eind mei ? (afh. van Coronaversoepelingen)
Activiteit Openingsrit
Juni
Datum Donderdagavond 17 juni
Activiteit Langste dagrit
Juli
Datum Zaterdag 10 juli
Activiteit Club BBQ
September
Datum Eind September
Activiteit Mountainbike Clinic
Oktober
Datum Zondag 10 oktober
Activiteit Bart Brentjens Challenge (MTB)
Datum Oktober
Activiteit Koeienvlaaien-koppeltijdrit Noordeloos
Datum Zaterdag 30 oktober
Activiteit Herfstborrel + ALV
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2021 WTC GlasstadLeerdam, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences

Email Marketing Powered by Mailchimp

WWW.WTCGLASSTADLEERDAM.NL