Start Groepsritten vanaf 14 mei

Nu de maatregelen rondom Corona weer enigszins worden versoepeld gaan wij als club ook de clubritten opstarten binnen de regels die hiervoor zijn afgegeven. De NTFU heeft aanvullend op de rijksoverheid regels en richtlijnen opgesteld en die zijn voor ons maatgevend. Vanaf donderdag 14 mei starten de clubritten weer volgens de volgende regels:
– Als je verkouden of kortademig bent, moet hoesten, hoofdpijn hebt of andere klachten kom je NIET naar de clubritten
– We verzamelen op de parkeerplaats bij de glasfabriek. Houdt bij het verzamelen een afstand van 3 meter tot elkaar in acht. Er is hier meer dan voldoende ruimte voor
– We rijden in groepen van MAXIMAAL 4 personen (minder mag natuurlijk ook)
– De groepen krijgen geen wegkapitein mee, maar vormen zichzelf, bepalen samen de route en zorgen voor veiligheid op de weg.
– Kies een route over brede wegen, waar je makkelijk afstand kunt houden tot elkaar en andere weggebruikers
– Houdt onderling tijdens de rit 1,5 meter afstand.
– Probeer (smalle) fietspaden te vermijden. Mocht je toch op een fietspad komen ga dan standaard achter elkaar rijden (op tijd ritsen)
Er is op de avond 1 wegkapitein aanwezig. Deze persoon houdt bij de start in de gaten dat iedereen voldoende afstand houdt bij de start, dat de groepen niet te snel na elkaar starten en dat er geen groepen op pad gaan die groter zijn dan 4 personen. De clubritten zijn net als andere jaren op dinsdag- en donderdagavond om 19:00 en op zondag om 09:00 uur.
Voel je je nog niet senang om alweer in een kleine groep te rijden: #RideSolo !